Ervaringsdeskundigen vertellen

Ik ben met meer energie weggegaan dan ik hierheen ging. De training gaf energie en de variatie in werkvormen sprak me enorm aan! De complimentenronde aan het einde voelde als een cadeautje voor jezelf.

Wilma Baltes

Ik ben meteen gaan oefenen met de micro-expressies in de interviews die ik nu houd. In mijn branche – recruitment – is het belangrijk om te oefenen met bewust observeren, ook zeker bij online interviews. Deze tool maakt het makkelijk om door de ‘zwaardere’ profielen (hoger segment) heen te prikken.

Marc OosterkampPeople@First

Wat een leuke en leerzame training! Jitske en Berry vullen elkaar goed aan. Door de visuals en de praktijkoefeningen wordt de leerstof nog duidelijker; je kunt er gelijk mee oefenen. Voor mij is een eerste indruk niet leidend meer, ik stel me nu neutraler op.

Herma HoltlandPeople & Go | World for Work

De training had een goede energie en heeft mij geïnspireerd om met meer helderheid mijn eigen boodschap naar buiten te brengen.

Margreet SnaasSnaas Connect

De training heeft mij weer een nieuw inzicht gegeven; even een moment stilstaan, zodat je de ander beter kunt zien. Hoe kom ik over bijvoorbeeld, en wat bereik ik daarmee? Dit wekte mijn nieuwsgierigheid voor het onderwerp nog meer op. De verrassende, interactieve oefeningen gaven mij weer de bevestiging: even stilstaan, kijken en observeren om de ander beter te zien.

Martijn LindemanFollow

Door de presentatie, de voorbeelden en de interactie verbaasde het me hoe snel ik de informatie tot me nam. Alles wat werd verteld is daardoor gelijk toepasbaar. Ik werk veel met contractonderhandelingen en ook daar is dit een zeer geschikte tool voor.

Martijn HendriksVaro Energy Retail B.V.

Wat een entertainende training! Jullie zouden hier echt mee in Carré moeten staan. Ik heb gave, nieuwe ideeën opgedaan. In de dagelijkse dingen die ik doe neem ik dit mee. Alleen al alle voorbeelden, jullie presentatie met alle kennis die er zit, is intrigerend. De training heeft me een goed inzicht gegeven in hoeveel je eruit kan halen. Zoals hoe het mij vooral rust kan brengen in hoe ik mezelf wil presenteren. Het heeft mij meer vertrouwen gegeven om beter tot de kern te komen en in mijn kracht te staan.

Stacey GraasDe Ontwerpmeester

De Team Navigator – waarin we inzicht hebben gekregen in de gezichtsexpressies van ons team – heeft mooie gesprekken opgeleverd. Het is waardevol om terug te kijken hoe je non-verbaal op anderen overkomt. Het is ook leuk en kostbaar om stil te staan bij hoe iedereen in het team staat en te zien hoe (goed) het gaat. En dat ook eens hardop uit te spreken. Op deze manier heb ik meer inzicht gekregen in de gedachtegang van mijn team.

Diede VendrigUnravel Neuromarketing Research

Wat een pakkend en helder verhaal! De informatie werd leuk afgewisseld met doeltreffende oefeningen. Hierdoor was het verhaal concreet, behapbaar, en tastbaar. Dat jullie hier al zo lang mee bezig zijn maakt het een stevig opgezette training.

Manon SlockersUniversiteit van Amsterdam

Na de training ben ik bewuster met lichaamstaal omgegaan. Meer gaan kijken naar het lichaam van de ander en de reactie die ik krijg als ik iets zeg of doe. Wat ik grappig vond waren de breinweetjes, hoe je in een afbeelding iets ziet maar als je beter gaat kijken zit het toch heel anders. Een leerzame training met een goede vleug humor.

Bart van HaastereHaastere BV

Ik heb bij Jitske & Berry echt nieuwe dingen gehoord, dat gebeurt niet zo vaak. Dat je uit die micro-expressies zoveel informatie kan halen! Onbewust haal je informatie uit lichaamstaal, maar je kunt daar nog veel specifieker naar kijken. Ik heb daar veel kennis uitgehaald. Door de voorbeelden uit de praktijk werd het voor mij meteen duidelijk.

Irette van LierStart People

Gaaf hoe het verhaal echt is onderbouwd vanuit de wetenschap, vanuit de cognitieve psychologie. Die wetenschappelijke achtergrond, dat is supergoed. In combinatie met een aantal komische voorbeelden ging de boel echt leven. De materie wordt goed over gebracht en is direct toepasbaar door de praktijk voorbeelden en oefeningen. Een nieuwe kijk op al die bestaande modellen.

Roel de Vries

De training was goed ingedeeld, de wisselwerking tussen de aanwezigen gaf er extra dynamiek aan. Interessant vond ik om de verdieping op de bestaande systematiek te horen en te ervaren.

Richard GeurtsenVDGC

Een verfrissende training waar ik veel nieuwe informatie heb geleerd en die mij een andere kijk heeft gegeven op lichaamshouding. De micro-expressies vond ik een mooi inzicht, goed om te weten wat je ermee kunt. Zo zie ik ineens de wenkbrauwen bij mensen vaak omhoog gaan, daar kan ik in een gesprek weer op inspelen. Leerzaam en verhelderend dat je hiermee iemand heel anders kunt benaderen en dat hier dan weer mooie dingen uit voortkomen. Een hele goede aanvulling op wat we al doen op kantoor.

Sicco de VriesAlfa Accountants Fryslân

Enorm interessant! Na deze training ben ik bewuster bezig met de eerste indruk die ik heb van iemand en hoe ik mij daardoor laat leiden. Wat is die indruk nu eigenlijk en belangrijk; kan ik deze onderbouwen? De opbouw van de training zat erg goed in elkaar. Vooral de afwisseling van de materie met praktische voorbeelden en oefeningen zorgen voor veel energie.

Janet CopierGroen & Aldenkamp Installatietechnieken

Verrassende inzichten opgedaan tijdens de training. Dat je met micro-expressies kunt inschatten hoe iemand is. En ook dat je brein gemakkelijk iemand in een hokje plaatst – een oordeel heeft. Daar ben ik me meer bewust van geworden, hoe je dan nieuwsgierig kunt kijken. Een interactieve training, waarbij je in korte tijd, veel inspirerende contacten met de andere deelnemers hebt.

Reinout KuusPlanresult Rijnland

Wat een waardevolle inzichten! Of je nou in het ziekenhuis werkt of ondernemer bent, je hebt altijd met lichaamstaal te maken. Ik weet nu wat ik kan doen als ik een nors of stijf iemand tegenover me heb. Hoe ik op die persoon kan inspelen en toch een connectie kan maken. Wat wil die ander horen? Wat vindt hij fijn? Dat overzicht hebben levert uiteindelijk een succesvoller gesprek op.

Sophie SchoutenSophisticated Health

Na de inspiratiesessie, waarin ik me bijzonder heb vermaakt, ben ik veel meer naar ogen gaan kijken. Wat kun je veel halen uit het non-verbale! Dat jullie daar de nadruk op leggen – en niet op de woorden – vind ik heel leuk. Zien, ervaren, voelen wat je in een gesprek hebt, is bepalend voor het succes van een verkoopgesprek.

Sylvia KragtenKragten, training en coaching

Wat weten jullie een goede sfeer neer te zetten, waarin iedereen zich prettig voelt! En fantastisch dat je dat als vader met je dochter kunt doen. Met de inzichten uit de training heb ik mijn eigen dochter, die op stage vertrok naar Suriname, meegegeven dat ze vooral naar haar gevoel moet luisteren. Zelf ben ik vooral op een andere manier naar gezichten gaan kijken. Een paar dagen na de inspiratiesessie was ik getuige van een voorval op straat. Dat illustreerde precies waar het om gaat: reageer niet gelijk, kijk verder dan je neus lang is.

Rolf van der SchinkelVan Hilten Alles voor Kantoor

De kennis had ik al, maar de dimensie van micro-expressies die jullie toevoegden, vond ik heel leuk. En helder gebracht ook. Als mens ben je altijd aan het communiceren, zelfs als je je mond houdt. Ogen, wenkbrauwen, er ligt een schat aan informatie in verborgen. Die geeft je een completer beeld van wat iemand met je deelt.

Robin NaarWorkBoost

Heel leuk, die openheid en sfeer die jullie weten neer te zetten. En hoe jullie iedereen enthousiast krijgen.

Robbert StokInsight TV

Wat ik leerde over lichaamstaal en micro-expressies gebruik ik om beter leiding te geven. Al kort na de sessie vielen mij in de gezichten van mensen dingen op waarvan ik me eerder nooit bewust was. Ik probeer echt leiding te geven op de persoon, dus individueel. Daarvoor kan ik mijn nieuwverworven kennis goed gebruiken.

Rob van GeetNewomij

Ik doe niks anders meer dan mensen bestuderen, op hun mimiek letten en noem het maar op. Prachtig is het. Hier wil ik me zeker verder in ontwikkelen.

Jos van den BergAlbert Heijn Jos van den Berg

Heel interessant om te leren dat er een mogelijkheid is om, bij het aangaan van een gesprek en bij een onderhandeling, degene die tegenover je zit in te kunnen schatten. En dat je dan weet hoe je die ander het meest aangenaam kunt benaderen. Ik heb daar wel eens moeite mee gehad. Dankzij jullie training heb ik nu bruikbare handvatten. Je gaat op een andere manier naar mensen kijken en je kunt nu ook aan een moeilijkere gesprekssetting een goede draai geven.

Gerard KrijtenbergKrijtenberg Sound & Vision

Dat de training onderbouwd is vanuit de neurowetenschap geeft hem echt body. Leuk vind ik de afwisseling tussen informatie en interactie. En het inzicht dat je aan iemand kunt aflezen welke communicatiebehoefte hij of zij heeft, en dat je door daarop in te spelen meer bereikt. En natuurlijk hoe het brein werkt, wat taal doet en hoe belangrijk communicatie is. Wat goed werkt voor de een, hoeft niet ook goed te werken voor de ander.

Chantal de LigtAmsterdam UMC

Geweldig, die combinatie van informatie en humor. De filmpjes, de mindgrapjes … ik vind ze elke keer weer vreselijk goed. Zeker in combinatie met de uitleg van hoe je brein werkt.

Arthur HulsebosMultimetaal

Ontdek de kracht van
HELDER KIJKEN®
Boek een inspiratiesessie,
bel Jitske 06 48 70 73 77

N

Een interactieve workshop

N

Positieve en hoge energie

N

Een leuk uitje met het team