HELDER KIJKEN Workshop

Train je nieuwsgierigheid en werk optimaal samen

R

Interactieve workshop

R

Positieve energie

R

Leuk uitje met het team

Inspiratiesessie

Het is een valkuil van de mens: snel oordelen. Het belemmert een goede samenwerking en leidt in organisaties tot veel onbegrip.

Veel beter is het dat oordeel uit te stellen en met een open, nieuwsgierige blik naar de ander te kijken. In lichaamstaal en gezichtsexpressies ligt een schat aan informatie besloten. Informatie die de weg vrijmaakt naar meer begrip, een fantastische samenwerking en betere resultaten.

“Boordevol kennis en leuke oefeningen”

De kennis die je opdoet, kun je dezelfde dag nog toepassen in de praktijk.
Inspiratie en motivatie gegarandeerd!

1Wat je kunt lezen in het gezicht van de ander

Ontdek hoe je met de unieke, wetenschappelijk onderbouwde INSA-methode objectief gezichtsexpressies analyseert. En wat ze je vertellen over de communicatiebehoefte van de ander.

2Wat straal je zelf uit?

Jouw gedrag en communicatie hebben direct invloed op de ander. Leer hoe je hiervan optimaal gebruik maakt, voor meer onderling begrip en een betere samenwerking. Ook hier is de INSA-methode van grote waarde.

3Beter onderhandelen, beter verkopen

De route naar rapport: hoe je effectief contact opbouwt én vasthoudt. Hoe je de signalen van gezichtsexpressies en lichaamstaal gebruikt om door te pakken en een win-win te creëren.

4De magie van het waarderen

Ontdek hoe je de kracht van waardering inzet voor meer onderling begrip en betere resultaten. Maak van schouderklopjes en complimenten je tweede natuur.

5Hoe je het brein van de ander maximaal beïnvloed

Leer hoe je – positief en respectvol – het brein van anderen maximaal beïnvloedt. Registreer, vraag door en zie hoe eenvoudig alles wordt. Van overleggen tot onderhandelen. En van sales tot samenwerken.

 

Nieuwsgierig geworden?

“Wat een waardevolle inzichten! Of je nou in het ziekenhuis werkt of ondernemer bent, je hebt altijd met lichaamstaal te maken. Ik weet nu wat ik kan doen als ik een nors of stijf iemand tegenover me heb. Hoe ik op die persoon kan inspelen en toch een connectie kan maken. Wat wil die ander horen? Wat vindt hij fijn? Dat overzicht hebben levert uiteindelijk een succesvoller gesprek op.”

Sophie Schouten | Sophisticated Health

“Na de inspiratiesessie, waarin ik me bijzonder heb vermaakt, ben ik veel meer naar ogen gaan kijken. Wat kun je veel halen uit het non-verbale! Dat jullie daar de nadruk op leggen – en niet op de woorden – vind ik heel leuk. Zien, ervaren, voelen wat je in een gesprek hebt, is bepalend voor het succes van een verkoopgesprek.”

Sylvia Kragten | Kragten, training en coaching

“Wat weten jullie een goede sfeer neer te zetten, waarin iedereen zich prettig voelt! En fantastisch dat je dat als vader met je dochter kunt doen. Met de inzichten uit de training heb ik mijn eigen dochter, die op stage vertrok naar Suriname, meegegeven dat ze vooral naar haar gevoel moet luisteren. Zelf ben ik vooral op een andere manier naar gezichten gaan kijken. Een paar dagen na de inspiratiesessie was ik getuige van een voorval op straat. Dat illustreerde precies waar het om gaat: reageer niet gelijk, kijk verder dan je neus lang is.”

Rolf van der Schinkel | Van Hilten Alles voor Kantoor

“De kennis had ik al, maar de dimensie van micro-expressies die jullie toevoegden, vond ik heel leuk. En helder gebracht ook. Als mens ben je altijd aan het communiceren, zelfs als je je mond houdt. Ogen, wenkbrauwen, er ligt een schat aan informatie in verborgen. Die geeft je een completer beeld van wat iemand met je deelt.”

Robin Naar | WorkBoost

“Heel leuk, die openheid en sfeer die jullie weten neer te zetten. En hoe jullie iedereen enthousiast krijgen.”

Robbert Stok | Insight TV

“Wat ik leerde over lichaamstaal en micro-expressies gebruik ik om beter leiding te geven. Al kort na de sessie vielen mij in de gezichten van mensen dingen op waarvan ik me eerder nooit bewust was. Ik probeer echt leiding te geven op de persoon, dus individueel. Daarvoor kan ik mijn nieuwverworven kennis goed gebruiken.”

Rob van Geet | Newomij

“Ik doe niks anders meer dan mensen bestuderen, op hun mimiek letten en noem het maar op. Prachtig is het. Hier wil ik me zeker verder in ontwikkelen.”

Jos van den Berg | Albert Heijn Jos van den Berg

“Heel interessant om te leren dat er een mogelijkheid is om, bij het aangaan van een gesprek en bij een onderhandeling, degene die tegenover je zit in te kunnen schatten. En dat je dan weet hoe je die ander het meest aangenaam kunt benaderen. Ik heb daar wel eens moeite mee gehad. Dankzij jullie training heb ik nu bruikbare handvatten. Je gaat op een andere manier naar mensen kijken en je kunt nu ook aan een moeilijkere gesprekssetting een goede draai geven.”

Gerard Krijtenberg | Krijtenberg Sound & Vision

“Dat de training onderbouwd is vanuit de neurowetenschap geeft hem echt body. Leuk vind ik de afwisseling tussen informatie en interactie. En het inzicht dat je aan iemand kunt aflezen welke communicatiebehoefte hij of zij heeft, en dat je door daarop in te spelen meer bereikt. En natuurlijk hoe het brein werkt, wat taal doet en hoe belangrijk communicatie is. Wat goed werkt voor de een, hoeft niet ook goed te werken voor de ander.”

Chantal de Ligt | Amsterdam UMC

“Geweldig, die combinatie van informatie en humor. De filmpjes, de mindgrapjes … ik vind ze elke keer weer vreselijk goed. Zeker in combinatie met de uitleg van hoe je brein werkt.”

Arthur Hulsebos | Multimetaal

Ontdek de kracht van
HELDER KIJKEN®
Boek een inspiratiesessie,
bel Jitske 06 48 70 73 77

N

Een interactieve workshop

N

Positieve en hoge energie

N

Een leuk uitje met het team