Blog

🚨 STOP POLITIE 🚨

dec, 2023 | Blog

Naast het halthouden van wegpiraten en boeven vangen is de politie ook aanwezig bij reanimaties en andere heftige gebeurtenissen.

Vorige week gaf ik een training bij het Team Collegiale Ondersteuning van de politie, regio Noord Nederland. 👮‍♂️ Dit zijn de toppers die bij hun collega’s inchecken als ze zo’n heftige gebeurtenis mee hebben gemaakt.

Hoe kan je dan die collega zo goed mogelijk ondersteunen? Door aan te sluiten bij hoe die collega graag communiceert. De microbewegingen in het gezicht vertellen ons wat de snelste weg naar verbinding is. 🤝🏼 Met een collega, maar ook met een getuige of een verdachte in een verhoor.

Alvast een belangrijke tip voor als je dit leest: Een glimlach interpreteert men vaak als blij, ‘alles gaat goed’, ‘het is oké zo’. Dat is lang niet altijd het geval. Het is een manier om het contact goed proberen te houden, terwijl er van binnen van alles kan spelen.

Trots op deze geslaagde training bij de politie! 👮‍♀️🚔 Samen hebben we gewerkt aan het versterken van kennis en vaardigheid van microbewegingen en communicatie behoeften. 💙💪🏼

Neem contact op voor meer informatie