Helder Kijken Training

Beter communiceren en optimaal samenwerken met je team!

Team Navigator

Een op een gesprekken en een inspirerende teamsessie. In de Team Navigator wisselen we interactieve oefeningen af met nuttige en krachtige informatie uniek toegespitst op jouw team.

Tijdens de workshop leer je welke impact jouw gezichtsexpressies hebben op de samenwerking in het team. Ook krijg je tools waarmee leert hoe je de ander snel in kaart brengt en optimaal positief beïnvloedt. Met behulp van deze tools ga je nóg beter communiceren en optimaal samenwerken met je team!

N

Je eerste indruk herkennen

N

Micro expressies lezen

N

Anderen positief beïnvloeden

N

Verbinding maken

of neem direct contact op

Wat we gaan doen

 

De Training

De Team Navigator bestaat uit twee delen.

1. We beginnen met 1 op 1 gesprekken met elk teamlid om het PNR type vast te stellen.

 •  We laten het team kennismaken met de INSA methode in een interactieve en bruisende workshop.
 • 1 op 1 gesprekken: We maken een opname

2. Na het vaststellen van het PNR type volgt de Teamsessie waarin we het model toelichten en je gaat zien waar jij en je collega’s in het model staan.

Wat ga je leren?

 • Je eerste indruk herkennen
 • Micro expressies lezen (en deze koppelen aan persoonlijkheid)
 • De ander positief beïnvloeden a.d.h.v. communicatietips
 • Verbinding maken met de ander op basis van zijn behoeften

Tools

 • Eerste indruk
 • Micro expressies begrijpen
 • De 4 PNR persoonlijkheidstypen
 • Communicatietips
 • Een gesprek (de)intensiveren met gezichtsexpressies

 

 

Analyse Teamleden

In het eerste deel van de Team Navigator zullen we 1 op 1 zitten met elk teamlid. We gaan in gesprek en stellen een aantal vragen, hiervan maken we een video-opname. We kijken later de video-opname terug en maken van elk teamlid een analyse en stellen hun PNR type vast. Deze analyses gaan we bespreken in de Teamsessie.

 

Teamsessie

Tijdens de Teamsessie komen de analyses tot leven. Eerst leggen we de basisbegrippen uit van Helder Kijken. Stel je oordeel uit en leer Helder Kijken met een nieuwsgierige blik. Daarna bespreken we de PNR types van elk teamlid en hun plaats in het model. We leren je wat voor impact je maakt met je gezichtsexpressies, wat de communicatiebehoeftes zijn van jezelf en je teamleden, en hoe je verbinding kan maken met de ander. Je zult op zowel individueel als team niveau tips krijgen over hoe je nóg beter kan samenwerken.  

Resultaten

 

We zien dat deelnemers van de Team Navigator zich meer verbonden voelen met het team, makkelijker communiceren met elkaar, én meer plezier uit hun werk halen.

Ook staan deelnemers met deze tools sterker in onderhandelingen, omdat ze snel de ander in kaart kunnen brengen.

Hierdoor halen mensen zowel individueel als in team- en organisatieverband meer uit zichzelf (en de ander). Ze werken effectiever en efficiënter. Daardoor tevreden klanten en stakeholders.

Haal ook meer uit uw team!